top of page
Vyhledat

5 způsobů, jak udržet ve vztahu jiskru



Mnoho párů v dlouhodobém vztahu směřuje ke ztrátě této jiskry ˗ tak co dělat, když už to ve vztahu nejiskří?



#1. Spěte nazí.


Spíte-li nazí, ukazujete svému partnerovi, že o něj máte zájem a je vám s ním dobře. Páry, které jsou takto otevřené, se sebou navzájem obecně zabývají více a sexuální zážitky mohou být více uspokojující a mohou je více vzrušovat. Jak již bylo řečeno, nemusíte spát nazí každou noc. Spát nahý se svým partnerem zvyšuje hladinu oxytocinu, který je známý jako “hormon lásky”. Každopádně, budete-li spát jednou týdně nazí, zlepší to jistě kvalitu vašeho dlouhodobého vztahu! 😉



#2. Každý týden jděte na večerní rande.


Nikdy se nepřestaňte navzájem svádět! Určitě si dejte se svým partnerem jednou týdně večerní rande. Nemusíte jít nutně do luxusní restaurace. V podstatě si můžete udělat romantickou večeři doma (samozřejmě při svíčkách). Slavnostně se oblečte a upravte, abyste vypadali skvěle! Popravdě, když je to večerní rande doma, proč si z něj neudělat večerní rande bez oblečení?!


#3. Naučte se něco nového společně.


Všechno co neroste, zmírá. Je to smutné, ale je to pravda. Vlastně musíte váš vztah nechat pořád růst. A proto byste se s partnerem měli učit něco nového. Například se můžete zapsat do tanečního kurzu salsy. Nebo se spolu můžete učit malovat.  Po lekci malování nakreslete doma osobní obrázek, zatímco váš partner leží na gauči (a myslete při tom na to, jak Jack maloval Rose na Titanicu)! 


#4. Poskytněte nebo si nechte udělat smyslnou masáž.


Nepodceňujte sílu psychického dotyku. Domácí smyslná masáž může zvýšit citlivost pokožky a tím také umocnit intimní zážitky v ložnici. Můžete se střídat a dát si večerní smyslnou masáž navzájem ˗ určitě to také zlepší kvalitu vašeho spánku.


#5. Mluvte milostným jazykem svého partnera.


Existuje pět jazyků lásky: fyzický dotyk, dary, kvalitní čas, služba a slova potvrzení. Najděte milostný jazyk partnera a přesně ten mu pravidelně poskytujte. Budete překvapeni, jaké to dělá divy a zákon reciprocity je jasný – váš partner vás tak bude milovat den ode dne stále více!  


Vyzkoušejte některou z výše uvedených strategií a zajistěte, aby to ve vašem vztahu jiskřilo napořád!








Comments


bottom of page