top of page
Vyhledat

Jak definovat emoční nevěru


Emoční nevěra je emocionální spojení v kombinaci s prvky utajení a sexuální chemie, o niž se ve skutečnosti ale nejedná. Je to velmi odlišné od přátelství: přátelství je podpůrné a zahrnuje pouze někoho, koho můžete vidět jen párkrát za měsíc, zatímco emoční nevěra zahrnuje osobu, kterou vidíte častěji a s obrovským očekáváním. Očekávání a utajení vytváří pobláznění a vášeň….


· Emocionální vztahy jsou v dnešní době velmi běžné.


Emocionální vztahy jsou dnes velmi běžné hlavně díky textovým zprávám a sociálním sítím, protože je neuvěřitelně snadné si s někým na chytrém telefonu povídat třeba celý den. Na rozdíl od skutečného vztahu, který často zahrnuje děti, domácí práce, příbuzné, peníze a kariéru, je emoční nevěra především otázkou zábavy – je méně stresující!


Jak to vidím já, mají emoční vztahy tři složky:

1.) emocionální spojení

2.) tajemství

3.) prvek erotiky.


Řekněme například, že jste ženatý nebo jste v dlouhodobém vztahu. Zároveň si každý den v kanceláři s někým píšete SMS (emocionální spojení); schováváte kolegyni před svou partnerkou (tajemství); myšlenka na sex s touto spolupracovnicí vás šíleně vzrušuje (erotika). Jedná se o emocionální vztah.



· Jak zjistit, zda má vaše přítelkyně/manželka emocionální vztah:


Znamení #1: Více tajností. Například si začne brát telefon, když jde na toaletu (dříve to neudělala); nedávno si změnila zabezpečení svého telefonu.


Znamení #2: Emocionálně couvá z vašeho vztahu.Je mnohem méně nadšená, že vás vidí, když přijedete večer domů; na smartphonu tráví mnohem více času než obvykle.


Znamení #3:Změnilo se její libido.Je jasné, že pokles jejího libida je určitě znamením. Pokud se však její libido náhle zvýšilo, je to také znamení. Nechte mě to vysvětlit.


Když má žena emocionální poměr, mohou se stát dvě věci:


A) Vzrušuje-li ji muž, se kterým nespí, potřebuje nyní více intimity s vámi, tj. legitimním manželem.


B) Protože má emocionální aférku s jiným mužem, cítí se provinile. Výsledkem je, že chce iniciovat více s*xu v posteli.


· Co bude dělat žena, která emočně podvádí svého muže?


Zde je několik signálů emocionálního vztahu:


1.) Stěžuje si na neshody v manželství/dlouhodobém vztahu.

2.) Diskutuje se svým milovaným o svých plánech do budoucna, o rodině a kariéře.

3.) Sdílí velké novinky se svým milovaným dřív než se svým manželem.


Je to smutné, protože muž v emocionálním vztahu má prostě jen rád příjemné pocity, žena v emocionálním vztahu se do svého milence pravděpodobně zamiluje!

Comentários


bottom of page