top of page
Vyhledat

Dříve než budete hledat vztah, najděte sami sebe (zjistěte, kdo jste vy)


Simon Sinek napsal velmi slavnou knihu Objevte své proč a přednesl populární TED přednášku. Začněte s proč. To všechno zní skvěle, ale já si dovoluji tvrdit, že než budete hledat své proč, měli byste zjistit, kdo jste. Víte, kdo ve skutečnosti jste?

Je bezpodmínečně nutné zjistit, kdo jste, dřív než začnete hledat svůj vztah… Nebo cokoli jiného v životě.

· Jak reagujete, když nastane složitá situace?

Odpověď na tuto otázku vám názorně ukáže, kdo jste. Tady je pár příkladů:

Když se Petr rozvedl, stal se závislým na videohrách (únikovkách). Protože zůstával vzhůru dlouho do noci, aby mohl hrát videohry, nedokázal ráno včas vstát, což nakonec donutilo jeho šéfa, aby ho vyhodil. Teď, když píšu tento článek, žije Petr v suterénu u své matky.

Když se rozváděl Pavel, cítil depresi a úzkost, a tak navštívil psychologa, který mu pomohl zlepšit jeho duševní zdraví. Potom rozjel nový byznys, který se stal super úspěšným. Teď, když píšu tento článek, Pavel již své podnikání zautomatizoval a potkal také svou novou dívku. A nyní jsou už zasnoubeni.

Jak vidíte, způsob, jakým reagujete na obtížné situace, vám říká, kdo přesně jste. Jste člověk, který se vyhýbá celému světu, když nastane náročná situace? Nebo jste člověk, který proaktivně hledá praktická řešení problémů a pak na nich dokáže vyrůst?

Pokud jste spokojeni s tím, jak jste reagovali na složité životní situace, znamená to, že jste spokojeni s tím, kdo jste. Jinak se musíte změnit. Ano, čtete správně. Myslím, že byste se měli doslova stát někým jiným.

· Všechno, co se vám v životě stalo, se stalo proto, aby vás naučilo, kým doopravdy jste.

V životě nedostanete to, co chcete; dostanete jen to, co jste.

Vesmír vám dává jen to, co zvládnete.

Můžete zvládnout pouze typ stresu, se kterým se dokážete vyrovnat. Například ‒ pokud nejste schopni vytrvat v manželství, pak se jednoduše nevdáte nebo neoženíte. To je sada schopností, kterou nemáte, takže vaše realita odpovídá tomu, kým ve skutečnosti jste.

Naproti tomu, pokud na to máte, můžete do toho jít téměř s jakoukoli ženou, která se vám líbí. Můžete mít uspokojivý milostný život bez ohledu na to, zda se oženíte nebo ne.


"Nejtěžší v životě je poznat sám sebe." Thales



Комментарии


bottom of page