top of page
Vyhledat

Peníze, vzhled a osobnost ‒ na čem z toho vlastně záleží?


Podle odborníka na mezilidské vztahy z Velké Británie vypadá vzorec přitažlivosti takto: vizuální chemie + vnímaná hodnota + vnímaná výzva = přitažlivost. Zní to docela dobře, ale co to ve skutečnosti znamená? Co je to vnímaná hodnota? Co je vnímaná výzva? Všechno to zní velmi vágně. Teď bych chtěla rozebrat, jak přitažlivost funguje ve skutečnosti.


· Peníze jsou součástí vnímané hodnoty.


Ale je rozdíl ve vnímané hodnotě a v objektivní hodnotě. Vnímaná hodnota znamená subjektivní hodnotu něčeho/někoho v očích kupujícího; objektivní hodnota označuje skutečnou hodnotu, která je stanovena nestranně. Jak již bylo řečeno, někdy mohou být vnímaná hodnota a objektivní hodnota stejné, protože kupující může být velmi racionální člověk!


Pokud má muž peníze, jeho vnímaná hodnota je vyšší. Peníze by však neměly být hlavním důvodem, proč ho ženy mají rády. Pokud má žena ráda muže jednoduše kvůli jeho bohatství, je to vlastně spíše otázka pohodlí a rozumu než přitažlivosti.


Jinými slovy, peníze hrají v přitažlivosti svoji roli, ale neměly by hrát klíčovou roli.


· Vzhled – vizuální chemie


Muž, který vypadá jako Brad Pitt, může se ženami pěstovat vizuální chemii snadno, protože ženy jsou také velmi vizuální. Tento druh věcí se však může časem snadno změnit. ‒ Už jste někdy měli podobné zážitky? ‒ Když jste byli mladí, přitahoval vás někdo ve škole; nicméně, o mnoho let později, když jste se s touto osobou znovu setkali, přemýšleli jste, čím/proč vás sakra tahle osoba přitahovala?! Je to proto, že vzhled člověka se může měnit (a mění se). A kromě toho ‒ to, na co jste se rádi dívali, když vám bylo 18 let, se může výrazně lišit od toho, na co se rádi díváte dnes!


Výsledkem je, že ani vzhled tedy nemůže hrát důležitou roli v dlouhodobé přitažlivosti. Přesto hraje rozhodující roli ve chvílích poblouznění!


· Proč je vaše osobnost rozhodujícím prvkem ve vztazích:


Vaše osobnost je vnímanou výzvou. Vnímaná výzva spočívá v udržování stabilního zájmu ženy. Toho nedosáhnete penězi ani vzhledem, ale pouze díky osobnosti. Dovolte mi, abych to vysvětlila.


Chlapská osobnost se skládá z mnoha různých aspektů, např. jeho sociální dovednosti, jeho konverzační dovednosti, jeho charisma, způsob, jakým se vypořádává s obtížnými situacemi, způsob, jakým vysvětluje věci v životě, jak zachází se svou kariérou, koníčky, přáteli, rodinou, romantickým partnerem atd. A navíc, jeho myšlení utváří jeho osobnost navždy!


Řekněme, že jste muž orientovaný na rozvoj, milujete čtení a učení se novým věcem. Je pravděpodobné, že budete mít vždy něco zajímavého k rozhovoru a nové dovednosti, které si snadno osvojíte. Pro ženy budete tedy žádoucí, fascinující a opojný! Máte trvalou vnímanou výzvu!


Jak jsem již řekla - peníze a vzhled můžete, ale nemusíte mít navždy. Ale to, co vám nikdo nevezme a co tvoří trvalou vnímanou výzvu, je vaše osobnost! Na té musíte pracovat.

Comments


bottom of page